dijous, 11 de juny del 2015

Tipus de núvols

TIPUS DE NUVOLS

La majoria de les núvols estan associades amb els estats del temps. Aquests núvols poden dividir-se en grups d'acord a l'altura en què es trobi la base del núvol, de la superfície de la Terra.


 La següent taula ofereix informació dels diferents grups i tipus de núvols associades amb ells. Algunes núvols no cauen en cap de les categories relacionades amb l'altura. Aquests núvols addicionals estan enumerades al final dels grups de núvols, altes, mitjanes i baixes.
Els núvols principals son els alts, mitjans i baixos.
I ni han d’altres com els núvols amb creixement vertical I d’altres poc comuns.

·Núvols alts: (5 000-13 000m)
Els núvols noctilucents són els núvols més alts al cel, però no se'ls associa amb els estats del temps igual que la resta dels núvols que apareixen en aquesta taula

Núvol alt.
Enllaç fotografía

·Núvols mitjans: Els núvols mitjans estan formats pels núvols altostrats i altocúmuls. Els núvols mitjans estan formats per cristalls de gel i gotes d'aigua. La base dels núvols mitjanes va des de la superfície fins aproximadament 2 000-8000 metres al tròpic i, 2 000-4000 metres a la zona polar.

Núvol mitjà
Enllaç fotografía
·Núvols baixos: (Superfície 2000m) El grup de núvols baixos està format per núvols Estrats, estratocúmulus, i nimbostrats. Els núvols del medi consisteixen de gotes d'aigua. La base d'un núvol baixa va des de la superfície fins a 2 000 metres.

·Núvols amb creixement vertical: (Superfície 13000m) Els núvols amb creixement vertical inclouen les cúmuls i cumulonimbus, núvols que creixen cap a dalt de l'atmosfera en comptes de expandir pel cel. Aquests núvols tots ocupen tots els nivells de la troposfera i fins poden arribar a l'estratosfera.
 Els núvols amb creixement vertical es desenvolupen causa de l'aire calent que ascendeix des de la superfície. Els núvols cúmuls i cumulonimbus donen origen a alguns dels estats del temps més interessants i severs del nostre planeta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada