dimecres, 10 de juny del 2015

Formació dels núvols

Perquè es formi un núvol cal que la humitat de l’aire sigui molt alta, és a dir que l’aire arribi a estar saturat de vapor. Això es pot aconseguir de dues maneres: augmentant la quantitat de vapor d’aigua o fent baixar la temperatura. 



Núvols
Enllaç fotografía
Quan es refreda l’aire humit augmenta la humitat sense augmentar la quantitat de vapor (ja que l’aire fred no pot contenir tant vapor com l’aire calent) aleshores es formen petites gotetes que suren en l’aire originant els núvols o la boira.
Per formar un núvol necessitem aire humit i un refredament de l'aire. Però encara fa falta una altra cosa: L’aire ha de tenir impureses. El vapor d’aigua no es pot condensar en gotetes si no té on fer-ho.

Prop de terra el vapor es condensa sobre de plantes o objectes en forma de rosada. Però a l’aire calen petits nuclis sobre els quals es produeixi la condensació. Aquests nuclis poden ser partícules de sal procedents del mar, pols, pol·len, etc. S'anomenen nuclis de condensació.

Les gotes produïdes amb la condensació cal que creixin prou per iniciar la caiguda, si en l’interior del núvol xoquen amb altres poden créixer cada vegada més i arribar al terra en forma de pluja.

I si la temperatura al núvol està per sota de zero aleshores es formen cristalls de gel i quan s’uneixen entre si es formen els flocs de neu.


OPINIÓ

Crec que és un tema bastant interesant i que es necessari de saber, ja que forma part del dia a dia i no s'ha de passar per alt el saber sobre el tema.
A més a més que 'el saber no ocupa lugar'.
Formació dels núvols
Enllaç fotografía

BIBLIOGRAFIA·1

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada